Green Peel®

GREEN PEEL Dr. Schrammek je izvrsna, potpuno prirodna i biološka metoda za piling kože lica (i tijela) na bazi prirodnih sirovina s kojima se postiže potpuni piling gornjih slojeva kože, podstiče rast ćelija i stvaranje kolagena te obnavlja kožu. Ova potpuno prirodna biljna metoda razvijena je medicinskim istraživanjima na temelju 50-godišnjeg iskustva dr. Christine Schrammek. Dokazana je kao izvrsna biološka metoda za piling kože lica i tijela. Za razliku od ostalih pilinga, Green peel ne sadrži hemijske supstance ili sintetičke dodatke već je savršeno siguran tretman i nema nuspojava. Uspjeh GREEN PEEL tretmana može se uporediti sa rezultatima hemijskog pilinga, mikrodermoabrazije kože, ili druge primjene vitamina. GREEN PEEL daje izvrsne rezultate na području: nečistoće i nepravilnosti kože, proširenih pora, preuranjenog starenja kože, bora, ožiljaka, trudničkih strija, celulita, gubitka elasticiteta u području stomaka, nadlaktica i butina.

Organski, originalni GREEN PEEL® biljni piling, uspješan je širom svijeta više od 60 godina!

Tri dermatološki razvijene metode za uspješno rešavanje problema pomoću biljnog pilinga su:
* CLASSIC – obnavljanje kože;
* ENERGY- za vidljivo vitalniji ten;
* FRESH UP - instant uljepšavanje.

GREEN PEEL® Classic

Regeneracija i obnavljanje sa efektom perutanja

Ovo je „klasik“ među Green Peel® piling tretmanima. Nakon detaljne procjene, biljna piling mješavina se intenzivno umasira u kožu. Cirkulacija kože je povećana, kao i snadbijevanje kiseonikom i nutritijentima, čime je stimulisano obnavljanje kože. Ovaj efekat se završava nakon dva do pet dana, u zavisnosti od teksture kože, sa manje ili više perutanja. Kao završetak GREEN PEEL® Classic biljnog piling tretmana, radimo beauty finishing tretman nakon pet dana i snabdijevamo kožu, koja sada ima visoku apsorptivnu sposobnost, dragocjenim sastojcima.

GREEN PEEL® biljni piling tretman Classic je rešenje za različite probleme kože na licu i tijelu.

Ovo podrazumijeva:
• Proširene pore, seboroičnu kožu,
• Nečistu kožu, ciste sebuma,
• Ožiljke,
• Kožu koja je sklona preranom formiranju bora i opuštenim konturama lica,
• Suncem oštećenu kožu,
• Preventivu starenja,
• Određene forme hiperpigmentacije,
• Strije,
• Gubitak elastičnosti kože na tijelu (stomak, nadlaktice, butine).

Suština?

GREEN PEEL® Classic tretman podrazumijeva upotrebu patentirane formule biljnih sastojaka, koji se sukcesivno umasiraju u kožu, s ciljem stimulisanja kože na regeneraciju. GREEN PEEL® Classic tretman je najjači i najtemeljitiji od svih tretmana iz palate. Kako je riječ o veoma intenzivnom tretmanu, neposredno nakon njega koža je zacrvenjena i topla, uz osjećaj bockanja. Crvenilo se može zadržati i naredni dan. Nakon tretmana se koža ne smije umivati vodom! Dva dana nakon tretmana, koža počinje da se peruta i to perutanje prestaje peti dan (nakon Beauty finish tretmana).

Šta se tačno dešava u koži?

1. Blago odvajanje gornjih slojeva kože tokom masaže (epidermalna abrazija),
2. Ovo omogućava aktivnim sastojcima biljaka da bolje prodru u kožu gdje proizvode lančanu reakciju,
3. Pojačana cirkulacija stimuliše metabolizam kože i poboljšava dotok kiseonika,
4. Stimuliše se obnavljanje ćelija i prirodni proces regeneracije kože je skraćen sa 28 na oko 5 dana,
5. U zavisnosti od individualnog stanja, koža počinje da se peruta / ljušti trećeg dana,
6. Zahvaljujući regeneraciji ćelija, gornji slojevi kože se uklanjaju prirodnim putem i pojavljuje se „nova“, svježa i blistava koža.

Nakon tretmana?

1. Tretirana površina kože ne smije doći u kontakt sa vodom,
2. Bez znojenja i sportskih aktivnosti,
3. Bez trljanja ili skidanja djelova kože koji se odvajaju,
4. Zabranjeno je sunčanje,
5. Obavezna je upotreba preparata za kućnu njegu.

Koliko tretmana je potrebno? Vremenski razmak između tretmana?

Broj tretmana uvijek zavisi od problema koji se rešava i trenutnog stanja kože. Ukoliko je potrebno uraditi više od jednog tretmana, minimalan razmak mora biti 30 dana!

Mjere opreza:

1. Ekstremno tanka i osjetljiva koža,
2. Osobe sa rozaceom,
3. Osobe sa aktivnim aknama,
4. Osobe pod terapijom kortizonom,
5. Osobe pod terapijom sistemskim izotretinoidima,
6. Osobe pod terapijom citostaticima,
7. Tretman kože alfa i beta -hidroksilnim kiselinama i njihovim kombinacijama,
8. Osobe pod terapijom antidepresivima koji sadrže kantarion,
9.Osobe pod terapijom hlorpromazinom,
10.Osobe pod terapijom antibioticima,
11.Nakon tretmana dermoabrazije i lasera, tretman se može uraditi 6 mjeseci nakon tretmana,
12.Nakon TCA tretmana i fenolnih pilinga, neophodno je sačekati minimum 6 mjeseci.

Apsolutna kontraindikacija za tretman je trudnoća.Promjene koje u trudnoći, na licu mogu da se jave, rešavaju se tek po završetku trudnoće i perioda laktacije!

GREEN PEEL® Energy

Vitalnost i regeneracija bez efekata perutanja

Ovaj tretman sa prirodnim biljkama primjetno daje energiju. Stimuliše krvnu cirkulaciju i metabolizam i na taj način dovodi do prirodnog poboljšanja teksture kože bez efekata perutanja. GREEN PEEL® Energy obezbjeđuje koži prirodnu energiju koja joj je potrebna da obnovi ćelije. Pomaže u redukovanju nepravilnosti nastalih starenjem kao i nečistoća, ožiljaka i poremećaja pigmentacije. Ovaj tretman vidljivo poboljšava kožu i usklađuje njenu površinu. Idealan je kao intenzivan salonski tretman koji se ponavlja nekoliko puta godišnje.

Šta tretiramo GREEN PEEL Energy tretmanom?

* Blage do srednje teške nepravilnosti na koži (proširene pore, linije, gubitak vitalnosti, umoran izgled),
* Blage do vidljive bore, prevencija starenja,
* Suncem oštećena koža, prerano starenje,
* Poremećaje pigmentacije,
* Neravna kožu, ožiljke,
* Blag do srednje izražen gubitak tonusa.

Suština?

GREEN PEEL® Energy tretman, kao i ostali tretmani iz Green Peel palete, podrazumijeva upotrebu, patentirane formule biljnih sastojaka, koji se sukcesivno umasiraju u kožu, s ciljem stimulisanja kože na regeneraciju. Tretmani su graduirani od blagog ka jačem i GREEN PEEL® Energy tretman je srednje jačine. Bez obzira što se radi o temeljitom pilingu, nakon ovog tretmana, javlja se samo blago, brašnasto perutanje kože. Neposredno nakon tretmana, koža može biti blago zacrvenjena i topla. Senzacija blagog ,,bockanja“ u koži se može javiti sa crvenilom koje prestaje do sutra ujutru.

Efekti?

• Stimuliše cirkulaciju,
• Podstiče metabolizam i temeljitu regeneraciju kože,
• Vidljivo drugačiji, blistaviji ten,
• Vitalnost i regeneracija,
• Efikasni i održivi rezultati,
• Ublažene bore i ožiljci,
• Poboljšan tonus.

Koliko tretmana je potrebno? Vremenski razmak između tretmana?

GREEN PEEL® Energy se može uraditi samo jedanput, najčešće onda kada nam treba brz i konkretan rezultat, a nemamo vremena za seriju nekih drugih tretmana. Samo jedan tretman može učiniti da lice zablista! Za rešavanje nekih specifičnih problema, bilo bi idealno uraditi u seriji od najmanje dva, a idealno četiri tretmana, sa razmakom od 2-4 sedmice. Broj tretmana uvijek zavisi od problema koji se rešava i trenutnog stanja kože.

Njega nakon tretmana?

Najbolji efekti i dugotrajnost dobijenih rezultata svih tretmana postižu se ukoliko se nakon tretmana koriste adekvatni proizvodi za kontinuiranu njegu..

Kome se tretman ne preoporučuje?

1. Ekstremno tankoj i osjetljivoj koži,
2. Osobama sa rozaceom,
3. Osobama pod terapijom kortizonom,
4. Osobama pod terapijom sistemskim izotretinoidima,
5. Osobama pod terapijom lokalnim izotretinoidima i keratoliticicma,
6. Osobama pod terapijom citostaticima,
7. Tretman kože alfa-hidroksilnim kiselinama i ostalim hemijskim pilinzima.

Apsolutna kontraindikacija za tretman je trudnoća, a promjene koje u trudnoći na licu mogu da se jave, rešavaju se tek po završetku trudnoće i perioda laktacije!

GREEN PEEL® Fresh Up

Osvježavanje, bez efekata perutanja!

Idealan je za kožu na kojoj počinju da se pojavljuju ili su se već pojavile fleke usled starenja, kada koža počinje da bude umorna blijedo-sivkasta, i kada odraz u ogledalu pokazuje vidljivo nezadovoljavajuće stanje i osjećaj starenja!

Ova metoda nema efekat perutanja. Umjesto toga, koža je stimulisana i osvježena prirodnim biljkama. Cirkulacija krvi je pokrenuta, pore otvorene i koža je optimalno pripremljena da absorbuje sastojke za njegu kože. Ten je postaje sjajniji i svježiji. GREEN PEEL® Fresh Up vitalizuje ćelije i koža sija novom svježinom. Zato je ovaj tretman idealan za rešavanje problema umorne kože bez svježine i služi kao efektivna prevencija starenja kože i gubitka elastičnosti – čak i ako koža još uvijek ne pokazuje znakove starenja.

Rezultati?

• Brzo uljepšavanje,
• Za osvježenje i usporavanje procesa starenja,
• Odmah vidljiv rezultat: blistava i svježa koža,
• Efekat „punoće“ i jedrine lica,
• Bez vidljivog perutanja.

Koliko tretmana je potrebno? Vremenski razmak između tretmana?

GREEN PEEL® Fresh up tretman se može uraditi samo jednom, ukoliko za neku posebnu priliku želimo instant efekat blistavosti ili u seriji tretmana, u slučaju da bez efekata perutanja želimo da se riješimo fleka i plitkih bora i linija na koži. Broj tretmana u seriji zavisi od problema koji se rešava i trenutnog stanja kože.

Njega nakon tretmana?

Najbolji efekti i dugotrajnost dobijenih rezultata svih tretmana postižu se ukoliko se nakon tretmana koriste adekvatni proizvodi za kontinuiranu njegu.

Kome se tretman ne preporučuje?

Tretman se kao najblaži tretman Green Peel palete, može izvesti i na najosetljivijoj koži, kao i na koži sa rozaceom! Jedina apsolutna kontraindikacija je trudnoća, jer promjene koje u trudnoći mogu da se jave na licu, rešavaju se tek po završetku trudnoće i perioda laktacije!

Često postavljena pitanja

Prije više od 60 godina, Christine Schrammek postavila je temelje za originalni GREEN PEEL® biljni piling tretman koji pomaže različitim tipovima i problemima kože. Baza je mješavina osam izabranih biljaka koje sadrže enzime, minerale i vitamine, koje se masiraju u kožu.
Biljni piling je dodatno razvila i unaprijedila njena kćerka dermatolog, Dr. med. Christine Schrammek – Drusio, te ga danas primjenjuju estetičari i ljekari širom svijeta. Različite količine biljne mješavine omogućavaju da se GREEN PEEL® biljni piling tretman individualno prilagodi različitim tipovima kože.

Green peel je u osnovi koktel organski uzgojenih biljaka, koje stimulišu kožu da na potpuno prirodan način „odbaci“ nezdrave i istrošene gornje slojeve kože, uz temeljitu restrukturaciju i remodelaciju i kože i veziva. Budući da se tretman izvodi po strogo odredjenom protokolu, te da su svi koraci precizno odredjeni minutažom i biljnim sredstvom koje se koristi, koža tačno na vrijeme, tokom tretmana dobija sve ono što joj je potrebno da bi se započeo i uspješno završio cijeli proces regeneracije!
Izdvajamo neke aktivne supstance:
EKSTRAKT BILJKE SENNA ALATA / ZLATNI KLAS
* raste u Meksiku i Austroneziji, poznata i po antimikrobnim i antiparazitnim svojstvima
štiti kožu od foto-starenja, ubrzava regeneraciju, štiti kožu od štetnih uticaja okoline, umanjuje oštećenost jedarske i mitohondrijske DNK, pomaže sisteme regeneracije ćelija;
KRUPNIK,PTIČJA TRAVA, *sastojak kompleksa ELIX-IR, blokira enzime koje stvara IR zračenje i istovremeno sprečava gubljenje kolagena i elastina, ima antioksidantni efekat, čini kožu glatkom i nejguje;
SKINWELL – KOMPLEKS CINKA I BIOAKTIVNIH AMINOKISELINA, mikroelement cink u obliku pirolidon ugljene kiseline u kombinaciji s aminokiselinama L-PROLIN i L-ARGININ, sadrži anis i ruzmarinsku kiselinu; cink je važan za rast i regeneraciju ćelija, poboljšava strukturu kolagenskih vlakana, a anis i ruzmarinska kiselina deluju antimikrobno i antioksidantno!

Green peel je organski biljni piling, kojim se, prema dubini, može postići efekat, površinskog, srednje dubokog i dubokog pilinga kože i lica i tijela.

Green peel tretmanima se mogu tretirati različiti problemi kože: umoran izgled i dehidriranost, prve linije i bore, proširene pore, neujednačen ten i fleke, srednje duboke i duboke bore i gubitak tonusa, problematična koža, ožiljci, strije. U okviru Green Peel protokola, postoji nekoliko različitih tretmana, prilagođenih posebnim problemima.

Neželjeni efekti tokom i nakon tretmana nisu prijavljeni.

Da. GREEN PEEL® tretman biljnog pilinga obavlja se u više od 50 zemalja, između ostalih i u Južnoj Africi, gdje sunce sija skoro cijele godine. GREEN PEEL® tretman se može primijeniti u bilo kojoj sezoni. Međutim, intenzivno sunčanje u početku treba izbjegavati nakon GREEN PEEL® Classic tretmana, jer je podmlađena, svježa koža posebno osjetljiva na sunčevu svjetlost.

Postoje 3 metode GREEN PEEL® biljnog pilinga: Fresh up, Energy i Classic. Tokom sve tri metode naše GREEN PEEL® biljke masiraju se u kožu. U zavisnosti od pritiska masaže i otpornosti kože, može izazvati pjenušanje i peckanje, ali ne i bol. U najgorem slučaju, biljna masaža može biti blago neprijatna. Glavna razlika između jače metode, GREEN PEEL® Classic, i druge dvije blaže metode su pritisak i trajanje masaže. Ovo se ne može smatrati wellness tretmanom, ali je dobro podnošljivo.

Ne. Ovo možete zaključiti prema tome što Vaš terapeut ne nosi rukavice tokom tretamana. Naš biljni piling je prirodan i ne uključuje ni hemijske supstance niti abrazivne čestice.

Ne. Snaga pilinga kože zavisi od individualnog stanja. Međutim, ovo nema uticaja na efekat GREEN PEEL® biljnog pilinga. Biljke uvijek započinju proces obnove i regeneracije kože.

GREEN PEEL® biljni piling zasnovan je na medicinskom, prečišćenom i svjetski dokazanom biološkom postupku, na potpuno prirodnoj osnovi. Siguran je i može se koristiti za skoro svaki tip kože. GREEN PEEL® uspješno rešava različite probleme sa kožom.
Piling voćnim kiselinama, s druge strane, je Hemijski piling, koji se bazira na mliječnoj, limunskoj, jabukovoj ili vinskoj kiselini. Poželjno je piling voćnim kiselinama izvoditi u mjesecima niske sunčeve svjetlosti. Ova vrsta pilinga zahtijeva 8-10 sesija u nedeljnim intervalima prije nego što se pokažu vidljivi rezultati.
Mikro igle su relativno nov instrument za liječenje estetskih problema kože. Ovdje se koža povređuje sa brojnim malim igalima kako bi se stimulisala njena samoregeneracija. Pored toga, aktivni sastojci se ubrizgavaju u kožu. Problemi sa kožom, kao što su ožiljci, bore, strije mogu se poboljšati ovim tretmanom.

Ne. Nakon tretmana GREEN PEEL® koža je mlada i svježa. Naravno da ovoj koži treba posebna pažnja. Sa svakim GREEN PEEL® tretmanom koža postaje jača, čvršća i otporna. Aktivira se metabolizam, poboljšava se mikrocirkulacija kao i međusobno povezivanje slojeva kože. Ovo dovodi do toga da koža dobije više kiseonika i hranljivih materija. Vlakna vezivnog tkiva (kolagensko i elastično vlakno) se aktiviraju, a metabolički otpaci su opali.

GREEN PEEL® Fresh Up pogodan je za: poremećaje pigmentacije, umornu, blijedu kožu i za opšte nezadovoljstvo stanjem kože.
GREEN PEEL® Energy pogodan je za: stanja izazvana starenjem kože, nečistoće, blijedu kožu, ožiljke i poremećaje pigmentacije.
GREEN PEEL® Classic pogodan je za: kožu sa izraženim porama, nečistu kožu, ožiljke, prijevremenu pojavu bora, oštećenu kožu sunca, hiperpigmentaciju, strije i nezategnutu opuštenu kožu.