M.Pen®

M.Pen Pro -terapija mikroiglicama savršen je tretman koji odgovara izazovima današnjeg životnog stila tako što obnavlja kožu i time postiže svježiji izgled u svakoj prilici. M.Pen Pro microneedling podstiče kožu na proizvodnju kolagena i regeneraciju te smanjuje izraženost ožiljaka, strija, hiperpigmentacija i bora.

Tretman mikroiglicama vrlo je efikasna nehirurška metoda za uklanjanje i redukciju bora i ožiljaka, potpuno bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija. Cjelokupna struktura kože ostaje netaknuta.

Ovaj precizan mikromehanički uređaj osmišljen je za pomlađivanje lica prirodnim putem tako da podstiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože. Primjenjuje se na sve regija tijela (lice, vrat, dekolte, šake, nadlaktice, leđa..)

M.pen je električni aparat u obliku olovke, na čijem vrhu se nalazi nastavak od 16 šestougaonih tankih iglica koje prilagođavaju dužinu- dubinu prodiranja u kožu, u zavisnosti od zone koja se tretira.

Većim brojem uboda nastaju mikropovrede tkiva koje se ne vide golim okom.

Tokom jednog tretmana, M.Pen uređaj na vašoj koži stvara oko 2 miliona mikrouboda i upravo je to najjednostavniji odgovor na pitanje šta je micronidling.

Nastala mikrooštećenja aktiviraju prirodni mehanizam za samoobnovu kože, povećavaju nivo faktora rasta, kolagena, obnavljaju kožu kroz slojeve, a rezultat je zdravija i mlađa koža. Upravo tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.

Na ovaj način se dodatno stimuliše koža na prirodan proces regeneracije i proizvodnje kolagena i elastina. Mikropovrede tkiva indukuju otpuštanje citokina i faktora rasta čime se šalje snažan signal za obnavljanje tkiva. Mikroiglice ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, no naš organizam svejedno reaguje na intruziju, odnosno prodor. Živci šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina.

Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova reakcija tijela naziva se neokolageneza. Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, potrebno je imati strpljenja.

Rezultati tretmana:

• Obnavlja kožu uz anti-age učinak,
• Umanjuje fine linije i bore,
• Smiruje akne,
• Otklanja hiperpigmentacije,
• Ublažava strije,
• Umanjuje ožiljke od akni, hirurške ožiljke i ostale ožiljke na tijelu,
• Uspješno tretira melazmu.

M.Pen Pro je estetski i anti-age tretman koji vašoj koži vraća sjaj, jedrinu, blistavost, ujednačen ten. Čini neizostavan korak svih ozbiljnih procedura u njezi lica i tijela, a uz to briše koju godinu s lica!

Često postavljena pitanja

Ono što M.Pen izdvaja od drugih antiejdž metoda jeste podešavanje dubine i vertikalnog ugla prodora mikroiglica, čime se dobija na dodatnoj efikasnosti tretmana.

Aparat je veoma mali i pogodniji je za upotrebu od ostalih aparata sličnog tipa. Njegove sterilne hururške mikroiglice su pet puta tanje i sto puta gušće. Sadrži veliki broj mikroiglica za jednokratnu upotrebu, sa posebnom tehnikom višestrukih uboda po koži čime se stimulišu proliferaciju kolagena i elastina. M.Penom se efikasno stimuliše proizvodnja kolagena čime se omogućava bolja apsorpcija kozmetičkih i ljekovitih preparata. Na taj način se obnavlja regeneracija kože i smanjuje se izraženost strija i ožiljaka. Mezoterapija mikroiglicama je procedura pomoću koje se podmlađuje koža prirodnim putem. Ovakvi tretmani podstiču kožu na regeneraciju, ublažavaju bore, ožiljke, strije i imaju lifting efekat na koži.

M.Pen stvara na koži kontrolisane i programirane mikropukotine. Time stimuliše kožu na regeneraciju i stvaranje novih elastičnih i kolagenih vlakana na prirodan način. Zavisno od dužine iglica, M.Pen rešava probleme sa površinskom hidratacijom kože i poboljšava apsorpciju kozmetičkih preparata.
Efekti M.Pen tretmana postižu se farmakološkim dejstvom preparata. Vitaminski kokteli uz pomoć iglica M.Pena lakše i dublje prodiru u kožu baš do mjesta gdje treba da ispolje svoje dejstvo. Mikroubodi dodatno podstiču kožu na samoregeneraciju. Cilj M.Pen tretmana je pristup do potkožnog tkiva, jer svaki problem na koži uglavnom tu nastaje.

M.Pen tretman stimuliše stvaranje kolagena i omogućava bolju apsorpciju kozmetičkih supstanci. Slični efekti se dobijaju kod tretmana lica laserom.
Cijeli postupak se zasniva na kontrolisanoj destrukciji kože mikroiglicama, a kao posledicu ima stvaranje faktora rasta u organizmu, podstiče i ubrzava obnavljanje tkiva, razvoj novih kapilara, poboljšava se prokrvljenost kože, omogućava bolji dotok kiseonika i hranjivih materija. Na taj način se poboljšava cjelokupan kvalitet, a samim tim i izgled kože.

M.Pen je vrsta mezoterapije koja je postala glavna i najbolja metoda u njezi kože lica i tijela. U koži se nakon tretmana stvaraju mikrokanali te je moguće u duboke slojeve tkiva ubaciti hijaluronsku kiselinu, vitamine, minerale i druge mezoterapijske koktele. Tretmanom se i do 1000 puta povećava prodiranje njihovih velikih molekula kroz kožu.
Tretiraju se sledeći problemi:
-Bore,
-Ožiljci od akni,
-Hiperpigmentacije,
-Opadanje kose,
-Strije,
-Starenje kože,
-Sužavanje pora,
-Revitalizacija umorne kože,
-Uklanjanje akni,
-Tretiranje celulita,
-Poboljšanje tonusa kože,
-Podmlađivanje.
-Regeneracija i biorevitalizacija kože.
U zavisnosti od stanja kože, njene starosti, vrste i stepena oštećenja kao i željenog rezultata klijenta, u kožu se ubacuju serumi i kokteli najboljeg kvaliteta. U njihovoj osnovi se nalaze peptidi, ekstrakti matičnih ćelija, hijaluronska kiselina kao i ekstrakti raznih ljekovitih biljaka.

Prije samog tretmana potrebno je da se koža dobro očisti i pripremi. Bilo bi najbolje da je već odrađen Hemijski piling čišćenja kože dvije nedelje prije tretmana M.Penom. Ukoliko nije rađen prethodni piling, koža se čisti odgovarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira, a zatim slijedi enzimski piling koji skida rožnati sloj te preparati brže i efikasnije prodiru u potkožno tkivo. Na očišćenu kožu se nanosi koktel od prirodnih ekstrakata vitamina, minerala, enzima i aminokiselina. Nakon toga se M.Penom prelazi po koži vodoravno, dijagonalno i vertikalno.

Nakon tretmana mikroiglicama, organizam odbacuje oštećene djelove i stvara novi sloj kože koji je zdraviji i revitalizovan. Koža je čistija, bore su znatno umanjene, ten je ujednačene boje i ne postoji mogućnost oštećenja kože, koža je blistava, mlađa, odmorna i revitalizovana.
M.Penom se postižu dugotrajni rezultati. Efekti su vidljivi nakon dvije nedelje ili posle 2 do 4 mjeseca u zavisnosti od samog cilja tretmana. Ako se radi površinska njega kože ( hidratacija, uklanjanje fleka ili apsorcija kozmetičkih preparata), rezultati su odmah vidljivi ili nakon 7 dana. Kod težih oštećenja, dubokih bora ili ožiljaka, efekti su mogući tek nakon 2 mjeseca jer se tada stvara novi kolagen.
Tretman se ponavlja na mjesec dana i poželjno je uraditi tri do pet ponavljanja za izrazitio vidljive rezultate.
Održavanje se radi jednom u tri do šest mjeseci.

Tretman M.Penom je bezbjedan i zasniva se na kontrolisanoj destrukciji kože mikroiglicama. Međutim, zbog penetracije iglicama pacijent osjeća blago bockanje ,,grebuckanje” koje može biti na određenim regijama malo neprijatno ali je kratkotrajno. Nakon tretmana na kožu se nanosi sterilna maska kako bi se koža umirila i zaštitila.

Nakon tretmana koža je vidno crvena i malo upaljena. Tri do četiri dana posle urađenog tretmana treba izbjegavati sunčanje i solarijume, bilo kakav vid fizičke aktivnosti, sve vrste pilinga ili jakih preparata. Tretmani se izvode u intervalu od 3 do 6 nedelja. Rezultati su vidljivi odmah nakon prvog tretmana.

Učestalost tretmana varira i zavisi od određenih faktora:
-Izbora klijenta,
-Njegovih godina,
-Naslednih faktora,
Kada se radi u seriji, razmak između tretmana mora biti od 2 do 4 nedelje, radi postizanja što boljeg efekta.

M.Pen tretman se preporučuje svim osobama koje imaju probleme sa dubokim borama, celulitom, strijama ili hiperpigmentacijom. Zahvaljujući svom odličnom učinku, ovaj tretman rešava veliki broj sličnih problema, bez posledica po zdravlje.
Tretman ne smiju koristiti trudnice i dojilje, osobe koje pate od epilepsije, dijabetičari i onkološki pacijenti.
Tretman se ne smije kombinovati sa laserskim tretmanima, hemijskim pilinzima, voćnim kiselinama, kao ni sa bilo kojim drugim invazivnim tretmanom lica.