Hifu® lica

Želite se riješiti bora i zategnuti kožu lica bez hirurške intervencije?

Nudimo vam inovativnu i visokoefikasnu metodu bezoperativnog podmlađivanja kože – HIFU tretman uz intenzivnu snagu ultrazvuka fokusiranog na sigurnu regeneraciju, lifting, zatezanje i smanjenje bora.

Zahvaljujući HiFU tehnici koja je zasnovana na upotrebi ultrazvuka, moguće je zategnuti kožu bez odlaska ,,pod nož’’. HiFU promoviše prirodnu regeneraciju kolagena i elastina.

HiFU je skraćenica za fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta (High Intensity Focalised Ultrasounds). Ova tehnika se sastoji u koncentrisanju ultrazvučne energije u dermis (najdublji dio kože), bez oštećenja epidermisa (površinskog sloja kože). Godinama postižemo odlične rezultate u ublažavanju bora i aktiviranju kolagena. Uređaj HIFU koristi intenzivnu snagu ultrazvuka fokusiranog na sigurnu regeneraciju, lifting, zatezanje i smanjenje bora. Koristi se za podmlađivanja lica, vrata i tijela. Uređaj HIFU ne oštećuje površinu kože, dok pažljivo prodire u izabranu dubinu, koja se određuje prema problemu (lifting, bore, ožiljci, toniranje itd) koji treba riješiti. Temperatura djelovanja u potkožnom tkivu značajno je veća nego kod RF i lasera, prednost je u tačkastom usmjeravanju ultrazvučne energije.

Ključne prednosti ovog tretmana:
• podstiče prirodnu obnovu kolagena,
• nema hirurške intervencije,
• vrijeme za oporavak nije potrebno,
• jedan tretman u 2-3 godine.

HiFU tretman predstavlja nehirurško zatezanje i učvršćivanje kože lica, vrata, dekoltea i tijela.

Rezultati su gotovo identični onima koje dobijamo hirurškom intervencijom.

„Pogađajući“ sam korijen kolagena, utiče na njegovu spontanu i prirodnu regeneraciju . Kako kolagen ponovo „raste“ duž svog cijelog stabla, rastu i njegove „grane“, te se tako vraća elastičnost kože i nestaju bore. Najbolje od svega- potreban je samo jedan tretman!

Samo jedan tretman je dovoljan da koža bude čvršća i zategnuta, početni efekti su primjetni odmah.

Prednosti HIFU tretmana:
-stimulacija prirodne proizvodnje kolagena,
-nema deformisanja kože,
-primjetni rezultati.
Nije potrebno vrijeme za oporavak!

Šta se može tretirati korišćenjem HIFU-a?

- zatezanje regije oko očiju,
- zatezanje podbratka,
- zatezanje srednjeg dijela lica,
- smanjenje nazolabijalnih bora,
- podizanje i zatezanje vrata,
- opšte zatezanje i podmlađivanje kože.

Do zatezanja i učvršćivanja konačno dolazi približno nakon 3 mjeseca, budući da se kolagen obnavlja i zamjenjuje novim i jačim. Kako se taj proces jačanja kolagena nastavlja, u roku od 6 mjeseci možemo imati dalja poboljšanja!

Tretman se izvodi na cijelom licu, podbratku i dekolteu. Namijenjen je osobama svih generacija i tipova kože. Nakon samo jednog tretmana, u trajanju od sat vremena, postižemo sledeće rezultate:

- mlađi izgled od 4 do 8 godina;
- obnova kolagena i elastina;
- zatezanje opuštene kože;
- smanjenje nazolabijalnih bora;
- smanjenje podbratka;
- uklanjanje plićih i ublažavanje dubljih bora;
- smanjenje akni i ožiljaka od akni.

U periodu od 90 do 180 dana se nastavlja proces regeneracije, koji dugoročno obnavlja strukturu kože. Pored trenutnog podmlađivanja, tretman pokreće proces sinteze kolagena koji održava kožu mladom, zategnutom i elastičnom.

Nauka je vama na usluzi - neinvazivna metoda koja dozvoljava vašoj ljepoti da izroni na površinu, na vama je da joj se prepustite.

Često postavljena pitanja

HIFU tehnologija predstavlja sigurnu i bezbolnu alternativu hirurškom liftingu lica. HIFU je tretman bez nuspojava i naziva se ultrazvučni lifting ili ultrazvučni i duboki lifting lica. Dobio je naziv po tome što koristi fokusirane ultrazvučne talase visokog intenziteta na dubljim slojevima kože (SMAS sloj). HIFU tehnologija je neinvazivna terapija bez nuspojava, koja: smanjuje bore, učvršćuje kožu, poboljšava tonus područja oko očiju, predio obraza, nazolabijalnu zonu, bradu, vrat i dekolte.

*Podstiče prirodnu obnovu kolagena,
*Nema hirurške intervencije,
*Vrijeme za oporavak nije potrebno,
*Jedan tretman godišnje,
*Primjetni rezultati.

Jednom sesijom HiFU-a postižu se vidljivi efekti zatezanja i jačanja, stvara novi kolagen koji koži pomaže da održi mladalački sjaj.
Na pojedinačnom nivou, usmjeren je na zatezanje oko obrva, vilice i vrata, kao i na učvršćivanje i podmlađivanje kože. Vidi se primjetno poboljšanje facijalnih kontura, finih linija i bora.

Kolagen je najvažniji protein u ljudskom organizmu. Čini 40% od svih proteina u ljudskom tijelu, a čak 70% svih bjelančevina na koži. Kolagen se neprekidno obnavlja pa umire u organizmu, ali se vremenom taj proces usporava. Kao rezultat, dolazi do starenja kože i pojave bora.

Prije svega osobama koje su prešle tridesete godine! Kod njih je prirodna obnova kolagena usporena. Ovaj tretman nudi rešenje za ponovni podsticaj rasta kolagena. Kod klijenata u tridesetim godinama, ovaj tretman može koristiti u stimulisanju obnove kolagena, samim tim odlaganju starenja kože. Takođe, može koristiti i ljudima koji su imali hiruršku intervenciju zatezanja kože, da produži i održava postignute efekte.

• Zatezanje lica,
• Zatezanje vrata,
• Zatezanje dekoltea,
• Zatezanje regije oko očiju,
• Zatezanje podbratka,
• Smanjenje nazolabijalnih bora,
• Opšte zatezanje i podmlađivanje kože

Tretman ne smiju da rade trudnice, dijabetičari i epileptičari, osobe sa ugrađenim pejsmejkerom. Napomenite ako imate neku autoimunu, malignu ili infektivnu bolest i ako pijete ljekove za razređivanje krvi.

Potpune rezultate tretmana dobijamo nakon 3-6 meseci jer je kolagenu potrebno vremena da se obnovi, nakon čega koža djeluje čvršća, jača i zategnutija. Rezultati najčešće traju od 1,5 godinu do 3.

Većina klijenata ne prijavljuje značajninji bol tokom izvođenja tretmana.

Hifu tretman je već nekoliko godina hit u svijetu, i obavljeno je hiljade tretmana, bez većih nuspojava. Osim toga, ultrazvučna tehnologija se primjenjuje više od 60 godina u polju medicine i ljepote.

Ovaj tretman nije zamjena za operaciju, ali je idealan za osobe koje iz finansijskih ili psiholoških razloga nisu spremne za operaciju. Takođe se može kombinovati sa drugim tretmanima radi postizanja što boljih efekata.

Sam tretman traje do 2h, u zavisnosti od tretirane regije. Proces oporavka je minimalan, i ukoliko se javilo crvenilo ili blagi otok, nestaje za maksimalno 48h.

Nakon tretmana se može pojaviti blago crvenilo. Mali broj pacijenata prijavljivao je otok, zujanje ili osjetljivost na dodir.

HiFU se često koristi sa drugim tretmanima kako bi se poboljšali rezultati. Najbolje ima efekta ako se kombinuje sa M.Penom, koji takođe prirodno stimuliše kolagen.