Higijenski® tretman lica

Čista koža je zdrava i lijepa koža. Ovo je korak od koga se uvijek polazi i koji je osnova kod njege lica !

Treba li vam higijenski tretman lica?

Koža ima mnogo funkcija kao naš najveći organ, pa je njena njega i pravilno održavanje neophodno za cjelokupno zdravlje organizma. Bubuljice, fleke na koži ili prijevremena pojava bora su posledica neadekvatne njege. Tada je potrebno pomoći koži lica da se vrati u balans, a to postižemo pravilnom higijenom lica.

Higijenski tretman lica je poteban svakome. Naša koža je svakodnevno izložena raznim spoljašnjim uticajima – slobodnim radikalima i stoga je neophodno da je redovno i pravilno čistite. Bez odgovarajuće higijene lica, sve ostalo na temu njege kože je besmisleno!

Usled stalne izloženosti negativnim spoljnim uticajima, struktura naše kože se mijenja. Pore se ,,pune’’, koža gubi svježinu i sjaj, a lice izgleda umornije i starije.

Higijenski tretman obuhvata osnovno čišćenje i njegu lica. Preporučuje se svim tipovima kože. Njime se postiže dubinsko čišćenje, vraćanje sjaja i svježine kože, a istovremeno pomaže u poboljšanju teksture i tonusa kože. A, sve to u jednom tretmanu. Impresivno, zar ne?

Praksa je da se njime započinje njega u kozmetičkim salonima, jer predstavlja odličnu pripremu za druge kozmetičke tretmane.

Zahvaljujući pažljivo kreiranom ,,programu’’ čišćenja lica, higijenski tretman lica efikasno uklanja sve moguće nečistoće sa i iz tvoje kože.

Na ovaj način, ne samo da čistite svoju kožu, već joj omogućavate i dublji prodor aktivnih materija u kožu. To mogu da budu neke aktivne supstance koje se koriste tokom samog tretmana, a mogu biti i one koje koristite u svakodnevnoj kućnoj njezi.

Higijenski tretman lica nije samo umivanje!

Ovaj tretman podrazumijeva više koraka:

• dezinfekcija kože,
• mehanički piling,
• otvaranje pora,
• komedoekspresija,
• zatvaranje pora,
• nanošenje hidratantne kreme za lice ili umirujuće maske.

Dezinfekcija lica ili skidanje svih viškova sa kože lica blagim dezinfekcionim sredstvom je korak omogućava bezbjedan dalji rad na koži I predstavlja odličnu pripremu za mehanički piling lica. Dezinfikovanje kože je neophodno da bi se zaštitili od upala i crvenila, i širenja bakterija po koži.

Mehanički piling lica je neophodan da bi koža blistala i vratila svoj stari sjaj. Uklanjanje mrtvih ćelija kože je osnova za dobijanje lijepe i nježne kože lica, a to možemo postići samo pilingovanjem kože. Blagim ljuštenjem kože, svi viškovi bivaju uklonjeni sa njene površine i ona dobija ljepši i ujednačeniji ten.

Otvaranje pora- parenje lica vapozonom će vas i opustiti ! Otvaranje pora neophodno je kako bi se koža dubinski očistila i kasnije mogla da primi hranljive sastojke tokom poslednjeg koraka.

Komedoekspresija jeste treći i najbolniji dio tretmana, jer obuhvata uklanjanje svih nečistoća i nepravilnosti iz pora. ovo podrazumijeva cijeđenje bubuljica i mitisera, ali na profesionalan način.

Kako zatvoriti pore i održavati ih čistim, pitanje je koje je mučilo mnoge kozmetičare. Saglasni su u tome da je oslanjanje na prirodnu kozmetiku (voćne kiseline i hemijski pilinzi), jedan od najboljih načina da se koža održava čistom, bez štetnih posledica. Savršeno su bezbjedni i na koži koja je u pubertetu.

Tretman se završava nanošenjem hidratantne kreme za lice ili maske sa istim dejstvom koja će umiriti kožu od agresivnog čišćenja.

Na ovaj način koža je dobila kompletnu njegu !

Koristi od ovog tretmana imaju svi, muškarci i žene, mladi i stariji.

Higijenski tretman lica je poželjno odraditi jednom do dva puta mjesečno!

Svima je potrebno dubinsko čišćenje pora, jer je to odličan način za uklanjanje bubuljica, ali i vid prevencije protiv nastanka novih.

Higijenskim tretmanom lica prvenstveno dobijate dubinsko čišćenje lica, njegu i hidrataciju kože, blistav, ružičast i sjajan ten, elastičnu i zategnutu kožu!

Higijenski tretman lica je neprikosnoven u cilju dubinskog čišćenja i njege lica i osnovni tretman za kompletnu njegu lica koji nikada neće ,,izaći iz mode’’.

Zato mislite o svojoj koži svakog dana, a ne samo jednom mjesečno!