Mezoterapija kose®

Mezoterapija kose rešava gubitak vlasi!

Gubitak kose ili ćelavost, je problem koji se sve češće javlja kod velikog broja ljudi. Pogađa oba pola, ali intenzitet opadanja kose je različit. Pojam ćelavost se, međutim, uglavnom koristi za opisivanje muškog uzroka ćelavosti u specifičnom, djelimičnom ili potpunom nedostatku dlake na vlasištu, sa ograničenim ili gotovo nikakvim rastom kose.

Karakteriše ga povlačena linija kose i uglavnom je prouzrokovana nezdravim načinom života, hormonalnom neravnotežom, starenjem, naslednim faktorima, unosom steroida, ljekova, bolestima, trudnoćom kod žena ili usled stresa. Ovaj hronični problem kose može se liječiti na više načina, a metoda koja je već duže vrijeme vrlo zastupljena svuda u svijetu, sigurno je mezoterapija kose.

Šta je mezoterapija kose?

Žene su, u odnosu na mušku populaciju, sklonije prorijeđivanju kose, ali se kod njih taj problem drugačije ispoljava.
Kod muškaraca se ovaj problem može javiti već u pubertetu, pojavom produbljenih zalizaka, a nakon toga sve češćim proređivanjem i na tjemenu. Poseban oblik ćelavosti javlja se u vidu krune na glavi ili se javlja ravnomjerena ćelavost.
Ono što je siguro važno jeste da, ukoliko ste već riješili da se podvrgnete mezoterapiji kose, to učinite već kod početnih promjena jer će tada uspješnost tretmana u svakom slučaju biti mnogo veća.
Za oba pola, ovaj problem je najčešće posledica naslednog faktora.
Mezoterapija kose je postupak ubrizgavanja koktela u dio glave u predjelu folikula dlake. Ovom metodom poboljšava se mikrocirkulacija, stimuliše se rast nove kose.
Ovaj alternativni tretman pomaže u liječenju ćelavosti kod muškaraca ali i kod žena smanjujući gubitak kose, pospješujući rast novih vlasi i usporavajući mušku ćelavost. To je proces koji reguliše nivo proteina, vitamina i drugih hranljivih sastojaka i faktora rasta u vlasištu pacijenta koji pati od ćelavosti.
To se postiže ubrizgavanjem hranjivih sastojaka u vlasište, kako bi se pomoglo u njegovanju i hidrataciji vlasišta.

Ovaj tretman koristi se u prevenciji u liječenju i opadanja kose.
Terapija se najčešće sprovodi dva do tri puta nedeljno i potrebno je uraditi određeni broj tretmana. Sama procedura nije bolna, ali se svakako prije početka daje lokalna anestezija u vidu spreja.
Mezoterapija kose sprovodi se tako što se uz pomoć tankih igala, mezoterapijski koktel ubrizgava u kožu glave, na dubini od 1 do 2mm.
Sama procedura traje 20-ak minuta, a prvi rezultati postaju vidljivi najčešće nakon mjesec dana.
Broj ponavljanja zavisi od kvaliteta dlake i površine koja se tretira, ali obično je to od 6-10 ponavljanja, u razmacima od po deset dana.

Koliko je bolan tretman?

Mezoterapija ne bi trebalo da bude bolna i obično se na mjesto aplikovanja koktela nanosi lokalni anestetik koji će vas zaštititi od mogućnosti bola. Može se desiti da nakon tretmana osjetite blagu neprijatnost ili bol na mjestu uboda, ali to je rijetka pojava.

Mezotrapija kose – sastojci koji se koriste ?

Uglavnom se koriste sastojci koji ojačavaju kosu i stimulišu njen rast. To su vitaminski kokteli koji sadrže kompleks vitamina i minerala koji pospješuju rast kose i hrane je iznutra kao što su:
• Kompleks vitamina B, koji poboljšava zdravlje skalpa, pospješuje rast jake i guste kose i smanjuje njeno opadanje,
• Azelainska kiselina u kombinaciji sa cinkom za kosu i vitaminom B6, stimuliše rast nove kose i sprječava dejstvo enzima 5 alfa reduktaze koji utiču na opadanje kose,
• Cink u velikoj mjeri doprinosi proizvodnji sebuma i regeneraciji ćelija kože glave, ali i sintezi proteina. Njegova primjena veoma je važna kako bi nova mlada kosa počela da raste,
• Pantenol,
• Vitamin E za kosu i Vitamin C koji su jaki antioksidanti i pomažu da se kosa oslobodi slobodnih radikala kako bi mogla neometano da raste i bude kvalitetnija.

Osim vitamina i minerala, kada se mezoterapijom liječi problem opadanja kose kod muškaraca, obično se koristi lijek Minoksidil. Minoksidil spada u grupu provjerenih ljekova koji stimuliša rast kose. Produžava aktivnu fazu rasta dlake i utiče na njen kvalitet. Kombinacija svih ovih sastojaka pokazala se kao vrlo djeletvorna u rešavanju problema opadanja kose i pospješivanja rasta, nove, mlade kose.

Mezoterapija kose-prednosti koje će vas oduševiti!

Prednosti mezoterapije, u odnosu na druge tretmane koji imaju za cilj da zaustave opadanje i prorjeđivanje kose, su višestruke. Osim toga što se ovom metodom za vrlo kratko vrijeme postižu fantastični efekti, moramo napomenuti i da pored njegove osnovne namjene, ona ima za cilj i da utiče na kvalitet nove kose, koja postaje znatno jača i gušća.

Vrlo često u zavisnosti od uzroka koji dovode do ovog problema, moguće je čak i samo jednom serijom tretmana problem riješiti u potpunosti. Ipak naglašavamo da je to sve individualno, od osobe do osobe.

Dokazano je da mezoterapija kose najbolje rezultate daje kod žena čija se kosa prorijedila ili počela opadati nakon porođaja ili ako je uzrok ove pojave stres. Dok ste trudni, povećan broj hormona utiče na to da kosa bude bujna i zdrava. Nako što se porodite, dolazi do vraćanja hormona u prvobitno stanje, što vrlo često može dovesti do opadanja kose.

Šta ako se desi opadanje kose nakon porođaja?

Tada je mezoterapija kose najdjelotvornija, jer će joj nadoknaditi sve neophodne sastojke koji će pomoći da se kosa vrati u stanje u kom je bila i prije trudnoće.

Osim što podstiče rast kose, efekti su i sledeći:
• ojačava se koren dlake,
• obnavlja se folikul dlake,
• hidrira kosu,
• hrani vlasište,
• suvoj kosi se vraća živost,
• čak pomaže kod seboreje i peruti,
• vraća vitalnost vlasima,
• kosa dobija sjaj,
• utiče na smanjenje mašćenja kose.

Nuspojave mezoterapije kose

Ovaj tretman, gotovo da nema nekih neželjenih efekata, osim što se vrlo rijetko može dogoditi da kao posledica uboda iglom, koja se koristi prilikom ubrizgavanja koktela, dođe do pojave crvenila ili blagog peckanja glave.

Mezoterapija kose – prije i posle

Rezultati koji se postižu biće vidljivi već nakon mjesec dana. Ono što je važno napomenuti je da nakon mezoterapije kosu smijete prati istog dana, ukoliko to želite. Takođe, ono što većinu žena interesuje jeste da li se tokom ovakve terapije smije farbati kosa? Smije.
Odmah nakon samog tretmana, bez ikakvih teškoća, možete se vratiti redovnim aktivnostima. Nuspojave koje se mogu javiti mogu se odnositi isključivo na tretirano mjesto.
U odnosu na druge medicinske tretmane koji se koriste u svrhu prevencije opadanja kose, ovim tretmanom se ubrizgavaju male količine koktela i tako se stimuliša rast nove kose koja je gusta i jaka.

Mezoterapija kose kod muškaraca

Kod muškaraca je problem opadanja kose najčešće androgene prirode, odnosno nasledna ćelavost. Ipak postoje i drugi uzroci koji dovode do ove pojave, a to su najčešće: loša ishrana, infekcije kože skalpa, loša cirkulacija i sl.
Kosa najprije počinje da opada u predjelu oko slepoočnica, gdoe se crta povlači sve više i više dok ne nastupi potpuna ćelavost tjemena. U tom slučaju, na glavi ostaje samo tanak polukružni vijenac kose.

Kako se riješiti zalizaka na kosi?

Ono što je veoma važno naglasiti jeste da se osobama, koje su potpuno bez kose, ne preporučuje ovaj tretman jer su šanse za uspjehom minimalne.
Takođe, mlađi pacijenti, odnosno oni koji se nalaze u srednjem dobu, imaće veće šanse za postizanje boljih rezultata od muškaraca koji se nalaze u poznim godinama.
Prvi cilj mezoterapije jeste da se zaustavi samo opadanje kose. Nakon toga, kvalitet dlake se znatno poboljšava i u završnoj fazi počinje da raste nova kosa.
Obzirom da svi znamo da sam rast kose nije proces koji se može desiti preko noći, potrebno je određeno vrijeme kako bi nova dlaka počela da raste.
Za prve rezultate biće potrebno nekoliko nedelja, odnosno onoliko vremena koliko je potrebno da nova dlaka počne da raste. Poželjno je da na samom početku tretmana pacijent dolazi svake nedelje što se kasnije može prorijediti na dvije nedelje i kada rezulatati već postanu vidljivi, to može biti jednom mjesečno radi održavanja.