Radiotalasni lifting lica®

Danas znamo da prve znake starenja možemo odložiti. Stoga živimo zdravo, vježbamo redovno, spavamo dovoljno, njegujemo se prirodnim preparatima i, najzad, djelujemo preventivno kako bismo što duže ostali zdravi.

Zdravlje jeste važnije, ali i ljepota do poznih godina je postala imperativ- na svom licu i tijelu ne želimo ništa što odaje protok vremena.

Radiotalasni lifting lica se čini kao jedan od onih tretmana koji je dosta komforan, bezbolan, neinvazivan, bez neželjenih efekata i perioda oporavka.

Tretman Radiotalasni lifting je prvenstveno namijenjen uklanjanju bora i zatezanju opuštene kože i kože bez volumena, a rezultati su vidljivi odmah. Tretmanom je moguće tretirati određene regije lica, kompletno lice, vrat ili i lice i vrat, zavisno od problema koji je prisutan. Tretman ne daje nikakva neželjena dejstva, niti zahtijeva posebno mirovanje nakon tretmana. Radiotalasni lifting je tretman liftinga lica i tijela, koji se može raditi tokom cijele godine.

Postupak tretmana lica je veoma jednostavan, tretman je bezbolan, bezbijedan i ne zahtijeva nijednu formu anestezije, niti ima period oporavka.

Tretman RF lifting se radi radiotalasima. Multifunkcionalni aparat ima bipolarni manipulator sa jakim hlađenjem, što omogućava postizanje veoma dobrih rezultata kod tretmana. Procedura tretmana započinje čišćenjem tretirane regije, zatim nanošenjem gela preko tretirane regije i malom sondom (bipolarnim manipulatorom sa kontaktnim nanogelom) se prelazi po tretiranoj površini, čime se stvara toplota – radiotalasi zagrijavaju površinski sloj kože (40-42⁰C), kao i srednji sloj (55-60⁰C) u kojem se nalaze kolagen i elastin, a elastična vlakna, koja daju čvrstinu koži, na to zagrijavanje reaguju pokretanjem procesa obnavljanja elastičnih vlakana (vrši se stimulacija fibroblastnih ćelija). Kao reakcija na radiotalasnu stimulaciju, dolazi do njihove retrakcije i zatezanja kože lica. Nakon djelovanja radiotalasnim manipulatorom u trajanju od 30 do 45 minuta (zavisno od regije), ispira se gel, a blago crvenilo nestaje u roku od desetak minuta.

Radiotalasni lifting se radi kao serija tretmana (prosječno od 5 do 20 tretmana sa razmacima od 7 dana između svakog pojedinačnog tretmana), a za očuvanje postignutih rezultata se preporučuje odgovarajući režim održavanja kože, kako bi se pojačali i produžili ostvareni efekti.

Efekti, koji se postižu tretmanom, su brojni. Nakon serije tretmana RF liftinga:
• koža postaje zdravija, mlađa i elastičnija,
• drastično se popravlja kvalitet same kože, njena hidratacija, tonus,
• dolazi do brisanja sitnijih i umanjenja dubokih bora (usled podizanja tonusa kože obraza, smanjenjem nazolabijalnih brazdi i podbratka),
• postiže se veoma dobar efekat kod opuštene kože čitavog tijela, prvenstveno stomaka, unutrašnje strane nadlaktica i butina, normalizuje se lučenje sebuma (eliminiše se pojava akni),
• znatno se popravlja kvalitet kože u predjelu vrata,
• radiotalasi svojim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, čime se koža vidno podmlađuje i zateže se opuštena koža kompletnog tijela.

Često postavljena pitanja

To je estetski tretman koji koristi energiju radiotalasa za zagrijavanje tkiva i stimulisanje proizvodnje kolagena u donjim slojevima kože u kojima se nalaze kolagen i elastin. Na taj način smanjuje pojavu finih linija i opuštene kože. Ovom tehnikom se postiže ,,remodeliranje” kože kao i stvaranje novog kolagena i elastina.

• Jača a mekanija koža,
• Popravlja teksturu i smanjuje izboranost kože,
• Redefiniše konture jagodica i brade,
• Omekšava bore i fine linije,
• Učvršćuje i zateže opuštenu kožu lica i tijela.

Ovaj tretman koristi snop radiotalasa koji prodiru u srednji sloj kože, zagrijava ga i stimuliše proizvodnju novog kolagena elastina, kao i kontrakovanja već postojećih kolagenskih spirala koje su se ispravile. Cirkulacija i razmjena materija u kožnim ćelijama se poboljšavaju. Rezultat je jača, svjetlija i zdravija koža na kojoj su znatno smanjene bore i fine linije.

Ovaj tretman se preporučuje osobama koje žele da zategnu i podignu opuštenu kožu lica i umanje vidljivost bora i finih linija, a ne žele pod nož. Ovom metodom, primjenom radiotalasa, radi se i mezoterapija bez igle. Ovdje se u tretman uključuju još i mezoterapijski kokteli koji treba da vrate vitalnost licu. Za razliku od klasične mezoterapije, ovaj je znatno prijatniji.

Dugoročni rezultati smanjenja bora i zatezanja lica se postižu serijom od 3-4 tretmana u zavisnosti od dubine bora. Ovaj niz tretmana se izvodi u periodu od 10 dana do 2 nedelje. Efekat nastaje zahvaljujući kumulativnoj sintezi kolagena i elastina.

Ukoliko patite od sledećeg, radiotalasni lifting lica nije dobra metoda podmlađivanja za vas: maligni procesi u tijelu, bolesti vezivnog i mišićnog tkiva, prisustvo pejsmejkera, metalnih implanta, bolesti zgrušavanja krvi, infekcija hepatitisom, trudnoća i dojenje.

Trajanje efekata radiotalasnog liftinga lica je individualno i zavisi od godina i stanja kože kao i od zdravstvenog stanja pojedinca i načina života. Generalno, pozitivni efekti su vidljivi između 3 i 6 mjeseci pa čak i duže. Duže dejstvo je uočeno je kod žena starosti od srednjih 30-ih do svojih srednjih 50-ih godina.